Hoe maak ik een project aan en verstuur ik een test via het TalentCentral™-platform?

Volg onderstaande stappen om via het TalentCentral™-platform een test te verzenden naar een kandidaat:

Selecteer in de menubalk boven aan het scherm de optie Nieuwe maken en klik op Project. Basisinstellingen* verschijnt.
Voer de vereiste informatie in. Alleen velden gemarkeerd met een sterretje (*) zijn verplicht. Kandidaten kunnen hun test niet afmaken wanneer de einddatum is verstreken.

Klik op Producten*
Kies het tabblad Handmatig selecteren om afzonderlijke testen aan het project toe te voegen.
Er zijn zoekfilters op de pagina om u te helpen een test te vinden.
Klik op de testnaam onder Zoekresultaten voor een beschrijving en specificeer zo nodig het testniveau, de taal en vergelijkingsgroep.
Klik op Toevoegen om een test aan uw project toe te voegen. Indien van toepassing wordt u gevraagd verwante items te selecteren. Klik op Gereed wanneer u uw keuze heeft gemaakt.
De Geselecteerde producten worden rechts van de pagina weergegeven.

U kunt deze stap herhalen totdat alle vereiste producten aan het project zijn toegevoegd.

Wanneer u klaar bent met het selecteren van uw producten, klikt u op Gebruikers*
Klik op de naam van de Gebruikersgroepen, die u aan het project wilt toevoegen.
Klik op Bekijk gebruikers om te zien wie toegang heeft tot het project. Klik op de volgende link voor meer informatie over Gebruikersgroepen.

U kunt rechts van de pagina zoeken naar bestaande gebruikers, die geen deel uitmaken van de Gebruikersgroep en deze aan het project toevoegen door op +Toevoegen te klikken wanneer hun naam in de lijst verschijnt.
Klik op Kandidaten* om de personen toe te voegen die u wilt beoordelen
Hoewel het mogelijk is om duizenden kandidaten aan hetzelfde project toe te voegen, wordt het niet aanbevolen omdat het de tijd die nodig is om eenvoudige taken uit te voeren, zoals toegang tot het project, het genereren van rapporten, enz. aanzienlijk kan verlengen.

Voer onder Individuele kandidaten toevoegen de titel, voor-, achternaam en het e-mailadres van de kandidaat in.
Selecteer de gewenste taal voor de uitnodigingsmail.
Klik op +Toevoegen.

Herhaal deze stap totdat al uw kandidaten aan het project zijn toegevoegd.

De volgende stappen zijn optioneel. Wanneer u wilt doorgaan zonder deze stappen uit te voeren, moet u de sectie Laatste stappen van het artikel raadplegen om uw testlinken te versturen:

Klik op Kennisgevingen

U kunt de volgende opties selecteren onder Selecteer wanneer u kennisgevingen voor dit project wilt ontvangen:
Kennisgeving verzenden naar de maker van het project: als u een kennisgeving wilt ontvangen wanneer uw medewerker zijn of haar assessment voltooit
Kennisgeving verzenden aan alle gebruikers die aan dit project zijn toegewezen: als u wilt dat alle gebruikers een kennisgeving ontvangen wanneer uw medewerker zijn of haar assessment voltooit

Bij projecten die zijn gemigreerd vanuit Select2Perform (S2P) is de toegewezen maker van dat project de Impersonate-gebruiker. Wilt u als projectbeheerder de e-mail ontvangen, dan kunt u het betreffende project bewerken in het onderdeel 'Kennisgeving'. De meldingen moeten worden ingesteld op 'Kennisgeving verzenden naar de maker van het project' EN 'Kennisgeving verzenden aan alle gebruikers die aan dit project zijn toegewezen'. Alle gebruikers in de gebruikersgroep ontvangen nu e-mails met kennisgevingen.

Onder Selecteer voorkeuren voor het ontvangen van BCC van e-mails verzonden naar kandidaten, maakt u een keuze uit de volgende opties:
BCC naar maker van project : als u een exemplaar wilt ontvangen van alle e-mails verzonden naar uw kandidaat
BCC naar alle gebruikers die zijn toegewezen aan het project : als u wilt dat alle gebruikers een exemplaar ontvangen van alle e-mails verzonden naar uw kandidaat
BCC naar het volgende e-mailadres: er wordt een nieuw veld weergegeven rechts. Hierin kunt u het specifieke e-mailadres opgeven, waarna een exemplaar van alle e-mails verzonden naar uw kandidaat wordt verzonden naar dat adres

Klik op E-mails
Het geselecteerde e-mailalias wordt TalentCentral, tenzij u anderszins opgeeft
In de assessmentuitnodiging selecteert u uw e-mailsjabloon uit het vervolgkeuzemenu. De e-mails met uitnodigingen worden verzonden wanneer u het project maakt.
U kunt ook zoveel herinneringen instellen als u maar wilt. In herinnering 1 selecteert u uw e-mailsjabloon uit het vervolgkeuzemenu. Klik op Datum herinnering om een datum te kiezen in de kalender, of klik op Dagen voor projectdeadline en voer het aantal in. De nieuwste herinnering is de laatste die nog kan worden aangepast.

Onder de sectie "Berichten voor kandidaten" ziet u zowel de standaardberichten als de op maat gemaakte berichten die door een Company Super User gecreëerd zijn. Selecteer die berichten, die u in de verschillende fasen van het kandidaatproces wilt laten zien.Als u meer informatie nodig heeft over het creëren van kandidaatberichten, kunt u gebruik maken van het volgende artikel: "Wat zijn "Berichten voor kandidaten" en hoe kan ik deze gebruiken? (TalentCentral™)"

Laatste stappen

U kunt uw keuzes voor het project inzien, door de sectiekoppen te bekijken.
Als u wijzigingen wilt aanbrengen, klikt u op de gewenste sectiekop om deze door te voeren.
Wanneer u er zeker van bent dat alle projectgegevens correct zijn ingevoerd, klikt u op Project maken boven of onder aan de opzetpagina. Zodra u op Project maken klikt, worden de uitnodigingsmails naar alle kandidaten binnen het project verzonden.